Факультет філології та журналістики КДПУ Неділя, 28.04.2024, 22:30
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайта

Наше опитування
Як часто Ви користуєтесь Інтернетом?
Всього відповідей: 848

Головна » 2010 » Грудень » 13 » «Козацькі розваги», або Не хлопцями єдиними славиться філфак
«Козацькі розваги», або Не хлопцями єдиними славиться філфак
16:43

… а їх унікальністю і мужністю 

На відміну від інших факультетів, філфак своїх героїв знає не те що поіменно, а кожного в обличчя. Тому  6 грудня – День Збройних Сил України – для хлопців-філологів – не лише свято, а й можливість виявити свою силу і талант на університетський загал, показати, що на філфаці знають не лише, як розділові знаки розставляти, а й як канати перетягувати.

Цього року відбувся традиційний університетський конкурс «Козацькі розваги», участь в якому взяли команди психолого-педагогічного, фізико-математичного, природничо-географічного факультетів, а також філології та журналістики, історії та права, фізичного виховання. «Хітом» цього змагання стали любителі покреативити на рівному місці  - філфаківці. Справа в тому, що хлопців аж десяток не назбиралося, тому довелося  «доукомплектовувати» команду дівчатами. Хоч не силою, зате кількістю.   Можливо, ми були не такими сильними, як геркулеси психолого-педагогічного факультету, не такими галантними, як хлопці з фізичного виховання, не такими палкими борцями за справедливість, як історики, й не такими серйозними, як фізики-математики й зовсім не стриманим, як джентльмени природо-географічного, зате - найактивнішими, найвеселішими, найдружнішими й найоригінальнішими. Ну, хто б ще додумався, як не ми, тримати чотири цеглинки не самому, а вчотирьох? Хто б ще так щиро вболівав за свою команду? Ну, хто, скажіть, заряджав би всіх позитивною енергетикою?

Курйозом дійства став випадок перетягування канату між командами філологічного та історичного факультетів. Істориків дуже схвилював гендерний баланс, а якщо точніше, – то дисбаланс (адже у команді філологів було на три учасниці більше). І вони, як майбутні знавці законів, вирішили порівняти сили, позаяк байдуже хто ти – чоловік чи жінка, закони для всіх одні. Філологи визнали свій «правовий нігілізм», тому перемогу отримала команда істориків.

Та єдине, в чому наша команда була беззаперечним лідером, це у кількості вболівальників. Саме вони надихали команду, підтримували й стимулювали до нових звершень.

У цьому змаганні, на щастя, не було переможених, однак були переможці. Ними стали силачі природничо-географічного факультету, які своєю мужністю, інтелігентністю здобули прихильність не однієї вболівальниці. У подарунок команди отримали смачні подарунки, теплі слова і вдячні усмішки.

Допоки в нас є такі захисники, допоки пульсує в тілі козацька кров, доти житиме Україна, доти кожна матір, жінка, дитина відчуватимуть себе захищеними.


Олеся Копецька

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Просмотров: 1057 | Добавил: Editor | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма Входу

Календар новин
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Web-портал факультету

Статистика

Copyright KSPU © 2024