Факультет філології та журналістики КДПУ Понеділок, 29.04.2024, 02:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайта

Наше опитування
Як часто Ви користуєтесь Інтернетом?
Всього відповідей: 848

Головна » 2010 » Грудень » 7 » „Фразеологія – як життя, життя – як фразеологія”
„Фразеологія – як життя, життя – як фразеологія”
16:06
„Фразеологія – як життя, життя – як фразеологія”
Під таким девізом 24 листопада на славетному факультеті філології та журналістики відбулося яскраве дійство − традиційний Фразеологічний КВН – конкурс веселих і найкмітливіших, а також одухотворених гострим народним словом.
Свято почалося з інтродукції: багаторічна натхненниця цього торжества професор, завідувач кафедри української мови Світлана Леонідівна Ковтюх познайомила присутніх зі світлинами, зробленими в минулому столітті до народження всіх нинішніх учасників. На них – тодішня команда-переможниця фразеологічного КВНу „СКОРПІОН” (ця абревіатура розшифровувалася так: Союз Кмітливих, Обдарованих, Розсудливих, Пильних І Окрилених Наукою), капітаном якої була другокурсниця Світлана Ковтюх.
А далі три команди „Язикаті Хвеськи”, „Іронія долі”, „Троянди і лопух” показували гумористичні сценки, шоу „Пороблено на філфаці”, копіювали на нагороджували медалями викладачів, співали пісні, танцювали і навіть демонстрували кіно, беручи участь у привітанні „Народжений повзати – упасти не може”, змагаючись у дотепності під час розминки „З ким поведешся – так тобі й треба”, виявляючи винахідливість у домашньому завданні „Усе нове – це добре одягнене старе”. Звісно, ці конкурси були добряче присмачені фразеологізмами – і традиційними, і новими студентськими: „кого хочемо – доб’ємось, куди хочемо – проб’ємось”, „чи були кіндратики в голові рябої кобили, коли тій наснився сон”, „коли з спини стирчать вила, не поможе і кадило”, „вівці цілі, вовки ситі і кістки пастуха зариті”, „не копай іншому яму, поки не заплатить”, тост „За монофтонгізацію дифтонгів”, „обережно: лапки відкриваються, обережно: лапки закриваються”, „гратися з вогнем – писати СУЛМ на парі із зарубіжної літератури”, „цікаві прикмети: сніг упав – скоро сесія, сніг розтав – скоро сесія”, „реклама: у вас ще немає „Репетитора”, тоді ми йдемо до вас”, „хто довгий язик має, той перемагає”.
Визначити переможців допомогло досвідчене журі в складі колишніх студентів факультету, адже кожен із суддів свого часу теж відчув „хвилини слави” на фразеологічній сцені, отримавши неоціненний досвід. Врахувавши всі за і проти (доцільність використання фразеологізмів, гумор та акторські здібності), члени журі винесли свій вердикт. Перше місце посіла команда 23-ї групи „Троянди і лопух”, на другій сходинці опинилися „Язикаті Хвеськи” 21-ї групи, а „Іронія долі” (22-а група) була третьою.
Жарти, придумані знавцями фразеології, будуть гуляти серед студентів та викладачів ще довго, а першокурсники, намотавши на вус усю необхідну інформацію, почнуть чекати наступного листопада, наступного свята гострих на язик, щоб іще раз довести: життя схоже на фразеологію, а фразеологія віддзеркалює життя…
Просмотров: 1745 | Добавил: Vats07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всего комментариев: 4
4 Інна Тільнова  
0
Дівчата, щоб ви були здорові!))) Насмішили.

3 Ярослава  
0
Вона вчиться в аспірантурі.

2 Маша Ларченко  
0
Вона нічого не поповнить. Вона - магістрантка і, на додачу, - взірець для всіх нас!
Вона - Інна Тільнова.

Такі не поповнюють лави - такі їх очолюють! :))


1 Олеся  
0
не знаю, хто автор статті, але я знайду цю людину і вона поповнить лави несторів-літописців факультету.
хороша стилістика, гумор, володіння словом.МО_ЛО_ДЕЦЬ)

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма Входу

Календар новин
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Web-портал факультету

Статистика

Copyright KSPU © 2024