Факультет філології та журналістики КДПУ Вівторок, 14.05.2024, 21:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайта

Наше опитування
Як часто Ви користуєтесь Інтернетом?
Всього відповідей: 848

Головна » 2010 » Листопад » 24 » Екскурсія до Верховної Ради України
Екскурсія до Верховної Ради України
13:09

14 листопада 2010 року, напередодні Всеукраїнського Дня студента, коштом місцевої влади Кіровограда було організовано екскурсію до Верховної Ради України для талановитої молоді Кіровоградщини. Кожен ВНЗ міста, здебільшого, був представлений двома-трьома студентами. 
 
Від нашого університету на зустрічі теж побували дві студентки – Марія Ларченко (голова студради факультету філології та журналістики) і Аліна Сігова (голова студради психолого-педагогічного факультету).
 
Екскурсія вийшла досить цікавою та пізнавальною. Виявилося, що приміщення ВРУ не таке вже й старе (спорудження було закінчено у 1939 році). Володимир Заболотний – архітектор будівлі – звів собі пам’ятник нерукотворний на віки. Хоча Верховна Рада й невелика за площею, під час перебування в ній складається враження монументальності завдяки вдалому інтер’єрному планові. Незвично, ми – студенти, почувалися у сесійному залі Верховної Ради. Побувати в самому «телеекранному епіцентрі» - така можливість не щодня випадає. Адже тут, фактично, вирішують долю народну. 
 
Не буду розписувати усі архітектурні та інтер’єрні деталі, додам лише, що мою увагу ще привернула величезна кришталева люстра цієї зали, яку через непомірні розміри та вагу спускають з допомогою спеціального тросу щорічно на чистку, та картина «Державотворення» О.Кулакова. Про неї трохи докладніше.
 
На ній зображено найвидатніших українських культурних діячів та політиків-державотворців – від Лесі Українки до Михайла Грушевського. Усі разом вони тримають жовто-блакитний прапор, згори за цим «спостерігає» Божа Матір та Архангели. У лівому кутку автор, як це часто буває, зобразив себе. Досить символічне полотно, як на мене. На його фоні ми з Аліною навіть сфотографувались. 
 
Завдяки побаченому розширили кругозір та дізнались, до чого прагнути в майбутньому. А ще прогулялись Хрещатиком, відвідали вже традиційний «McDonald’s» і стомлено-задоволені повернулись додому.
 
Ларченко Марія
Просмотров: 1209 | Добавил: Editor | Рейтинг: 4.0/2 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма Входу

Календар новин
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Web-портал факультету

Статистика

Copyright KSPU © 2024