Факультет філології та журналістики КДПУ Середа, 15.05.2024, 14:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайта

Наше опитування
Як часто Ви користуєтесь Інтернетом?
Всього відповідей: 848

Головна » 2010 » Квітень » 28 » Буковинський п’єдестал
Буковинський п’єдестал
10:31
Нещодавно у буковинських Чернівцях, перлині Західної України, проходила фахова олімпіада з української мови для освіченої молоді з усієї країни. Захищати честь нашого університету було доручено студентці 23 групи факультету філології та журналістики Наталі Дяченко. Місцем проведення був обраний без перебільшення один із найвеличніших і найзначиміших навчальних закладів нашої держави – Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича. Його граціозна і монументальна архітектура, привітний та гостинний викладацький склад, непідкупне та справедливе журі зробили приємним та цікавим змагання для всіх учасників.
Примітно те, що участь брали не лише студенти-філологи, але й юристи, економісти, історики, біологи та багато інших. З усіх куточків України, з різних університетів та інститутів зібралися хлопці й дівчата доводити, що саме вони найкраще володіють майстерністю слова, вміють з філігранною витонченістю вжити той чи інший фаховий термін, розуміється на тонкощах складання ділових паперів. Це доводить неспростовну істину – українська мова на всій території країни шанується й плекається не лише досвідченими науковцями й вчителями-мовниками, але й інтелігентною молоддю також.
Зі слів учасників, їх приємно здивував високий рівень організації олімпіади. Викладачі кафедри історії та культури української мови, що фактично були господарями заходу, доклали масу зусиль, щоб перебування гостей на території університету стало захопливим, таким, що запам’ятаєш на все життя. Вони з повагою та привітністю ставилися до кожного з учасників, забезпечуючи приємну та дружню атмосферу навіть в умовах непримиримої конкуренції. На офіційному заході студентів привітав ректор університету Степан Васильович Мельничук, який, хоч і є доктором фізико-математичних наук, проте у своєму виступі довів, що високо оцінює важливість і необхідність проведення подібних олімпіад для подальшого утвердження національного статусу української мови, особливо в складних політичних умовах у нашій державі.
Письмові завдання були підібрані так, щоб охопити якомога більше специфічних аспектів слововживання, редагування фахового тексту, складання найбільш поширених ділових паперів. Також учасники повинні були продемонструвати свою ораторську майстерність в усному турі, де викладачами пропонувалися дві каверзні теми, що мали на меті виявити риторичні здібності студентів. Після офіційної частини, організатори заходу подбали про культурний відпочинок гостей та організували екскурсію спочатку вечірніми Чернівцями, а наступного дня – власне університетом та собором Трьох Святителів, що знаходиться на його території.
Оголошення результатів відбулося дуже оперативно, до честі журі, що працювало практично цілу ніч. Наш університет теж був представлений на п’єдесталі пошани – Наталя Дяченко посіла третє місце у гуманітарній секції олімпіади. За словами студентки, окрему подяку їй би хотілося висловити своїм викладачам: Світлані Леонідівні Ковтюх, яка готувала її до змагання, Тетяні Василівні Ліштабі, яка навчила її азам діловодства та Ганні Василівні Волчанській, зусиллями якої стала можливою поїздка.
Просмотров: 989 | Добавил: Editor | Рейтинг: 4.7/3 |
Всего комментариев: 2
2 буковинка  
0
молодці! приїзджайте ще ))))

1 Джон  
0
Так тримати!!! Удачі!!!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма Входу

Календар новин
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Web-портал факультету

Статистика

Copyright KSPU © 2024