Факультет філології та журналістики КДПУ Понеділок, 29.04.2024, 00:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайта

Наше опитування
Як часто Ви користуєтесь Інтернетом?
Всього відповідей: 848

Головна » 2008 » Травень » 7 » 2-4 квітня лекції студентам усіх курсів, що навчаються за спеціальністю “Видавнича справа та редагування”, читав професор Микола Степанович
2-4 квітня лекції студентам усіх курсів, що навчаються за спеціальністю “Видавнича справа та редагування”, читав професор Микола Степанович
08:54

Нагадаємо, що професор не вперше за цей навчальний рік приїздить до наших студентів-редакторів поділитися досвідом викладання за європейською методикою. Минулого разу, в лютому, окрім академічних годин спілкування зі студентами, Микола Степанович презентував ще й свій унікальний проект видання творів Івана Огієнка Запізніле вороття.  

Перша лекція, яку прочитав київський професор цього разу, декого навчила, а декому нагадала, як потрібно правильно ставити питання й відповідати на них під час інтерв’ю. Микола Степанович проілюстрував студентам, які саме форми інтерв’ю використовують закордонні газети, зокрема шведські. Новинкою було те, що за допомогою ноутбука викладач виводив зображення на проектор, таким чином забезпечуючи наочність того матеріалу, про який він говорив.

Так, Микола Степанович, побувавши в Державному історико-археологічному музеї-заповіднику Кам’яна Могила поблизу Мелітополя, мав змогу зробити унікальні фотографії написів на кам’яних плитах, які сховані у печерах та гротах. Ці та багато інших фото, зокрема стародавніх книг, презентував професор Тимошик аудиторії – студентам та викладачам, які з величезним задоволенням приходили на його заняття.

У цьому й виявляються особливості європейської методики, коли студент не просто слухає й уявляє кожен сам собі те, про що йому розповідає книга чи викладач, а власними очима сприймає візуальний ряд інформації, яку чує. Тому хотілося б частіше бачити й слухати таких людей, як Микола Степанович Тимошик, якого, до речі, запрошують читати лекції чимало вищих навчальних закладів Європи.

Тетяна Діордієва,

студентка 46 групи

факультету філології та журналістики

Просмотров: 1613 | Добавил: ff-kspu | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма Входу

Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Web-портал факультету

Статистика

Copyright KSPU © 2024