Факультет філології та журналістики КДПУ П`ятниця, 26.04.2024, 19:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайта

Наше опитування
Як часто Ви користуєтесь Інтернетом?
Всього відповідей: 848

Головна » 2011 » Грудень » 25 » Веб-марафон із сусідами
Веб-марафон із сусідами
23:25
Інформаційні технології розвиваються дуже стрімко, не обходячи людину та її спілкування. Саме завдяки простій веб-камері, мікрофону й програмі Skype будь-хто може спілкуватись з жителями різних куточків світу. Потрібно лише скористатися можливістю! А от обласна бібліотека для юнацтва імені О. М. Бойченка не тільки скористалася здобутками науки і техніки, а й попрацювала на благо кіровоградської молоді. Мова йде про веб-марафон «Бібліотека і молодь: грані дотику» (Кіровоград-Вологда), метою якого було організувати спілкування молодіжних аудиторій України та Росії, привернути увагу молоді до сучасних бібліотек та налагодити співпрацю й дружні стосунки між містами.

Захід проходив 6 грудня 2011 року у стінах кіровоградської бібліотеки імені О. М. Бойченка. Було запрошено молодих читачів закладу, студентів педагогічного університету (факультет філології та журналістики), кіровоградського факультету менеджменту і бізнесу Київського національного університету культури, коледжу економіки і права ім. М. П. Сая, учнів педагогічного ліцею та Іванівської ЗОШ. Нашими співрозмовниками також були студенти педагогічного, технічного університетів та безпосередньо читачі вологодської обласної юнацької бібліотеки імені В. Ф. Тендрякова. Цікаво те, що ця ідея не нова. Навесні юнацька бібліотека провела перший веб-марафон з Томською обласною дитячо-юнацькою бібліотекою, де основною темою розмови була роль бібліотеки в житті молоді. І він пройшов досить успішно! На цей же раз тематику спілкування вирішили розширити до актуальних питань молоді: освіта, відпочинок, здоров’я.

Під час марафону проходив шаховий онлайн-турнір «Кіровоград – Вологда», в межах якого відбулося три партії по 20 хвилин. Абсолютну перемогу отримали вологодці, та призи, які були підготовані за сприянням Кіровоградського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», вони побажали залишити в Кіровограді, аби забрати їх наступного року.

Обидві сторони виявили бажання дружити й спілкуватися надалі, тому що це не просто цікаво, а й пізнавально. Колектив юнацької бібліотеки Кіровограда поділився планами на майбутнє: хочуть провести марафон із Казахстаном, а потім зазіхнути вже й на веб-марафон із США. Тож сподіваємося, що плани обов’язково будуть реалізовані, а ми зможемо знову насолодитися спілкуванням з молоддю інших країн та отримати нові ідеї щодо покращення свого життя.

Світлана Дубина
Просмотров: 2825 | Добавил: Editor | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма Входу

Календар новин
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Web-портал факультету

Статистика

Copyright KSPU © 2024