Факультет філології та журналістики КДПУ Неділя, 28.04.2024, 21:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайта

Наше опитування
Як часто Ви користуєтесь Інтернетом?
Всього відповідей: 848

Головна » 2011 » Березень » 2 » Колегія Всеукраїнської студентської ради
Колегія Всеукраїнської студентської ради
19:07

25 лютого в КНУ імені Тараса Шевченка відбулося ХХІІ засідання Колегії Всеукраїнської студентської ради, що створена при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту. 26 лютого Рада засідала у Національному авіаційному університеті.

В її роботі взяли участь перший заступник міністра МОНМС Євген Суліма, ректор КНУ імені Тараса Шевченка академік Леонід Губерський, проректори університету.

Загалом на засіданні були присутні студенти-активісти з найбільших міст України. Кіровоградський регіон представила Марія Ларченко – студентка факультету філології та журналістики КДПУ ім.В.Винниченка.

Шляхом колективного обговорення та голосування учасники вирішували питання порядку денного та мали можливість задавати заступникові міністра питання, що стосувалися прав студентів в цілому.

Зокрема, торкнулися найактуальніших проблем облаштування студентських гуртожитків, ухвалили ряд концепцій, згідно з якими можливе підвищення рівня належних умов проживання у найближчий час.

Ще одне питання на злобу дня - детальний розгляд кошторису, передбаченого МОН на витрати ОСС.

Та найбільше загальну уваги, звичайно ж, привернуло питання використання державного стипендіального фонду. Дискутували про таке:

·          хто повинен отримувати стипендію (чи це пільговики, чи це круглі відмінники, чи кожен студент);

·          чи доцільно призначати стипендію студентам комерційної форми навчання;

·          яким повинен бути прохідний (середній) бал для отримання стипендії;

·          яким повинен бути розмір стипендії (530 гривень, чи прожитковий мінімум, інші варіанти);

·          чи мають право студенти брати участь у розподілі та призначенні стипендій;

·          чи принциповою є різниця між звичайною та підвищеною стипендіями та якою вона повинна бути;

Суттєвим моментом стало витлумачення понять «академічна» та «соціальна» стипендія, а також розробка Колегією ВСР спеціальної анкети з питань стипендіального забезпечення, яка після удосконалення відповідним Соціальним інститутом буде надіслана на кожен ВНЗ України. Анкетування забезпечить об’єктивність прийняття рішень МОН та можливість студентам впливати на перебіг вирішення таких принципових питань.

Ще один об’єкт обговорення – це розвиток саме студентської науки. Було вирішено провести моніторинг діяльності студентських наукових товариств у вищих навчальних закладах України.

Після кількагодинної плідної праці на гостей чекала приємна несподіванка – інтеграційна вечірка, організована активом КНУ ім. Т. Шевченка. Запам’яталися приїжджим учасникам і відвідини зоологічного музею, що знаходиться в головному «червоному» корпусі університету. (У цьому музеї можна знайти опудало або скелет майже будь-якої тварини, птаха, комахи: від динозавра – до хробака). 

Підсумовуючи сказане, можна зауважити, що конструктивне спілкування студентських лідерів дає цінний досвід для подальшого вдосконалення структури та роботи студентського самоврядування.

 

Ларченко Марія

Просмотров: 1048 | Добавил: Editor | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма Входу

Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Web-портал факультету

Статистика

Copyright KSPU © 2024