Факультет філології та журналістики КДПУ Субота, 04.05.2024, 23:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайта

Наше опитування
Як часто Ви користуєтесь Інтернетом?
Всього відповідей: 848

Головна » 2010 » Березень » 22 » До університету завітали лікарі
До університету завітали лікарі
21:40

16 березня на факультеті філології та журналістики відбулася зустріч прекрасної половини студентів Кіровоградського державного педагогічного університету  з хірургом, онкологом і мамологом – з  Анною Олександрівною Богатирь.  Анна Олександрівна давно працює у сфері, що пов’язана із жіночим здоровям. На порядку денному поставлена проблема раку грудей.

 «Сучасна статистика досить сумна», - стверджує лікар.  Якщо раніше жінка з раком грудей або іншими проблемами, скажімо, мастопатією було рідкісним і шокуючим явищем, то зараз є дівчата 17-18 років, яких торкнулася ця проблема.

«На ранній стадії це вирішується, але жінки, - говорить мамолог, - запізно приходять, відкладаючи це питання «на завтра».  Від недуги не застрахований ніхто:  навіть мати, здавалося би… всемогучого Сталіна, мала рак.

На прийом до лікаря прийшла жінка, у якої не було однієї молочної залози, було видно внутрішні дихальні органи, відсутні кілька ребер – рак з’їв жінку – невдовзі вона померла. Цей приклад свідчить про те, що жінка, слідкуючи за здоров’ям  повинна періодично перевірятися у лікаря на наявність ущільнень, турбуватися про харчування, про наявність статевого життя (і його порядність, так як непорядність викликає вже інші страшні хвороби – рак матки, наприклад, інфекції), що також впливає на здоров’я грудей.  В Австралії, наприклад, деякий час замість реклам на каналах телебачення почали демонструвати ролики, як перевірити себе на здоров’я молочних залоз. Згодом частота звертання пацієнтів до мамологів збільшилася рівно на чверть.

В Україні існує складна проблема – відсутність можливості виявлення раку на стадії зародження, коли він досягає розмірів діаметру звичайної голки, хоча за кордоном такої проблеми не існує.

Причиною  появи раку є страх, стреси, раннє статеве життя,  аборти, перев’язування грудей після народження дитини з метою збереження їх попередньої пружної форми.

В кінці зустрічі студентки мали чудову нагоду спілкуватися з лікарем про «наболіле».

Проявами мастопатії є болі в грудях, виділення немолочної рідини.

Кожен може прийти й обстежитися у хірурга або гінеколога на здоров’я грудей. Жінки, старші за віком (після народження дитини), обстежуються на мамографі.

Юлія Овчиннікова

Просмотров: 1068 | Добавил: Editor | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма Входу

Календар новин
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Web-портал факультету

Статистика

Copyright KSPU © 2024