Факультет філології та журналістики КДПУ Неділя, 05.05.2024, 03:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайта

Наше опитування
Як часто Ви користуєтесь Інтернетом?
Всього відповідей: 848

Головна » 2010 » Березень » 16 » …А він дивився на все те і мовчав
…А він дивився на все те і мовчав
10:26
…І посмішка, причаєна у кутиках вуст, і очі, повні вогню, оживали з картини невідомого художника…

І голос тремтів від напруження, і очі то посміхалися, то наповнювалися слізьми, і відчували всі присутні в залі себе причетними до великого українського генія словами, думками, почуттями…
Здавалося б, що все вже сказане і вивчене напам’ять багатьма поколіннями, проте знайшлося кожному охочому про що розповіти-протанцювати-проспівати-зіграти на творчому вечері, присвяченому великому батькові усіх українців – Тарасу Григоровичу Шевченку. Привітна зала університету враз стала тісною від людей, які прийшли вшанувати пам’ять Кобзаря, від своєрідної атмосфери загальної спорідненості і усвідомлення себе частиною великого народу, замордованого, розгубленого по світу, але нескореного. Злітали слова, мов метелики, і летіли прямісінько до сердець, зі струн текла нестримним потоком вічна музика, а з витончених танцювальних рухів через енергетику виконавців пульсувала напруга і відчай поета. Приємно, що така національно заряджена аура створювалася студентами майже усіх факультетів університету. Але вдвічі приємніше, що студенти факультету філології та журналістики взяли активну участь у вечорі і разом з усіма прониклися вічним словом людини унікального таланту. Не можна не згадати есе Наталі Дяченко «Зустріч на горі…», в якому і біль, і віра в краще майбутнє, і німий докір, і національна самобутність злилися воєдино. Олеся Більц, Роман Абрамов, Кирило Поліщук настільки чуттєво і щиро розповіли поезію, що навіть байдужий до творчості Шевченка, не втримався б від співпереживання. Перлиною вечора стала Єлизавета Красніченко, яка наповнила залу філігранною акторською майстерністю декламування віршів. Поза всякою конкуренцією опинилася першокурсниця Наталя Щербакова, яка у супроводі бандури прочитала послання «І мертвим…». Та так прочитала, що всі аж завмерли від бурхливих емоцій, перевтілених у слова. І ті слова, мов скалки кришталю, розсипалися по залі і, мабуть, потрапили прямо в душу.
Неймовірне дійство, тривалістю в майже дві години, ще раз вселило в нас усвідомлення того, що ми представники наймогучішої, найкрасномовнішої, найталановитішої нації, адже поки в нації є такі генії, як Шевченко, - вона жива.
… І Він, Великий син українського народу, Пророк, поет і художник дивився на своїх доньок і синів і радів, що збувся його заповіт:
І мене в сім’ї великій,
В сім’ї вольній, новій,
Не забудьте пом’янути
Незлим тихим словом.
За всіма подіями із-за куліс спостерігала Копецька Олеся
Просмотров: 1072 | Добавил: Editor | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 Таня  
0
Читати набагато цікавіше,ніж було дивитись

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма Входу

Календар новин
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Web-портал факультету

Статистика

Copyright KSPU © 2024