Факультет філології та журналістики КДПУ Четвер, 25.04.2024, 22:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайта

Наше опитування
Як часто Ви користуєтесь Інтернетом?
Всього відповідей: 848

Головна » 2011 » Вересень » 15 » Про історію в книжках
Про історію в книжках
08:30

Згодьтеся,  до нашого університету не так і часто приїжджають поважні гості, які прагнуть донести до студентів не що-небудь, а аж місію України у світі!

Подати історію як об’єднуючий чинник наважився народний депутат України Володимир Олександрович Зубанов під час зустрічі зі студентами нашого університету. Його виступ виявився доволі переконливим, оскільки Володимир Олександрович підкріплював теорію виданими книгами. Зокрема, нам, студентам, він представив загальнонаціональний проект «Україна: історія великого народу», який складається з кількох книжкових серій (для прикладу, - «Україна: хронологія розвитку», «Історія міст і сіл», «Історія в картинах»).

Для студентів-істориків лекція була цікава, перш за все, хвилюючими питаннями сьогодення: створення великого герба, визначення національної ідеї, єдність українців. За словами Володимира Олександровича, Україна повинна мати свою місію у сучасному світі, а саме – гуманітарну  (зберігати і розвивати найкращі якості слов’ян) та миротворчу. Філологи відкрили для себе збірку українських поетів (у двох томах!), яка вразила не тільки змістовим наповненням, а й вишуканістю, елітністю та естетичністю виконання. Для студентів-видавців зустріч була корисною тим, що їм випала нагода побачити дійсно якісно виконані видання. Окрім змісту, основне завдання якого, як наголосив Володимир Олександрович, подати якомога об’єктивніші історичні факти, студентів привабило поліграфічне виконання книг – повнокольоровий друк, ретельно підібрані ілюстрації, чудова верстка, вишукані оправи. Зустріч була пізнавальною, корисною і не нав’язливою. Володимир Олександрович вкотре нагадав нам, як новій генерації, молоді з іншим світоглядом, що за кілька років саме нам доведеться відповідати за долю країни, творити майбутнє. Але для початку – треба знати своє історичне минуле і теперішнє.  

Олеся Копецька

Просмотров: 1297 | Добавил: Editor | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма Входу

Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Web-портал факультету

Статистика

Copyright KSPU © 2024