Факультет філології та журналістики КДПУ Субота, 20.04.2024, 09:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайта

Наше опитування
Як часто Ви користуєтесь Інтернетом?
Всього відповідей: 848

Головна » 2011 » Жовтень » 11 » Дивіться, хто прийшов, або ласкаво просимо на "Вернісаж талантів"!
Дивіться, хто прийшов, або ласкаво просимо на "Вернісаж талантів"!
11:03
Минуло літо… Позаду море, гуляння до ранку, безтурботні дні. Хтось зустріне осінь із присмаком спогадів про кохання, хтось серйозно налаштований на наполегливу працю, хтось піде в перший клас, хтось – у другий. А ще є особлива категорія суспільства – студенти. Так, саме з початком осені починається студентство. Кожного року першокурсники вступають до вузів, щоб почати новий етап свого життя, щоб здобути вищу освіту, стати висококваліфікованими спеціалістами… Але, крім навчання, надзвичайно цікавим є культурне життя студентів, про яке хочеться говорити і говорити. І навіть зараз, на початку навчального року, про це є що сказати.
 
Наш університет має чудову традицію: щорічно силами перших курсів усіх факультетів організовувати концерт "Вернісаж талантів". Цього року сезон відкрив факультет філології та журналістики. "7 вересня 2011 року в актовому залі університету першокурсники продемонстрували свої таланти. Брали участь студенти 11-ої, 12-ої груп, але найактивнішою була 13-та група. Завдяки організаторам свято вдалося "на ура"! Позитивні емоції, гарні враження, по-справжньому філологічна патріотична атмосфера – все це отримали глядачі, а учасникам дісталися щирі овації та схвальні відгуки.
 
Першою виступала студентка 13-ої групи Євгенія Костенко зі своєю сповіддю перед осінню. Душевний монолог під ліричну мелодію задав настрій дійсно вересневому святу. Атмосферою цієї пори року пройнялись усі, на мить навіть здалося, що на поклик цієї дівчини заговорить сама осінь. Хоча й ілюзія, але така прекрасна… Ось вона – сила слова: говорять вуста – чує серце…
 
Виступ другої учасниці був не менш вражаючим. Студентка 12-ої групи Марина Пилипенко, співаючи пісню "Палала", знову і знову підтвердила відому істину про українських співучих дівчат. Студентка наповнила стіни залу силою гарного глосу і щирістю почуття.
 
Виступ наступних учасниць – студенток 13-ої групи Діани Долгової та Ольги Шкінцевої – справив особливо приємне враження. Сучасний танець у стилі хіп-хоп змушував підтанцьовувати на кріслах! Дівчата повні сил, в очах вогонь, на обличчі усмішка – ось вона – енергія танцювальної столиці України, Кіровограда!
 
Про природу писали, пишуть і будуть писати. Але кожен митець слова відкриває її по-своєму, по-особливому торкаючись недоторканого, говорячи про несказане. Своєю поезією студентка 13-ої групи Вікторія Махнюк відкрила присутнім власне унікальне бачення світу, адже філософська лірика свідомо чи несвідомо змушує задуматися, зрозуміти те, чого раніше не розумів, на що не звертав уваги.
 
"Мова єднання" – із цією піснею виступила студентка 12-ої групи Аліна Дудник. Дійсно, українська мова, мова єднання, зблизила студентів за моральними переконаннями, за життєвими цілями, за патріотичним духом – духом освітянина, філолога, патріота, творчої та неординарної особистості.
 
І знову пісні, пісні, пісні… Вокальні номери втішають! Марина Двуреченська, студентка 11-ої групи, співаючи пісню "Молитва" сербською мовою, повернула глядачам на декілька хвилин "Євробачення".
 
Мотиви студентського життя прозвучали в поезії студентки 11-ої групи Ганни Дудник, яка мподілилася своїми враженнями про перші дні студентства, про сум за рідною домівкою, викликавши ностальгійні почуття у старшокурсників, розуміння та співпереживання однолітків.
 
Студентка 13-ої групи Анастасія Баур торкнулася такої приємної для всіх теми, як кохання, виконавши пісню "Спокуса". Високі вокальні здібності та артистичність Анастасії приємно вразили публіку. Мабуть, для тих, хто кохає і для тих, кому невідоме це почуття, пісня торкнулася струн душі. Саме під такі мелодії хочеться кохати і бути коханими, вірити і чекати, створювати свою казку.
 
Пісня "Моя земля" прозвучала у виконанні студентки 13-ої групи Олени Єгорової. Оспівування батьківщини – завжди прекрасно. Радує те, що студенти самостійно обираючи репертуар, надають перевагу патріотичній тематиці, що (дозволю собі тавтологію) свідчить про патріотичну натуру майбутніх філологів України. Що може бути краще за людину, яка горить своєю справою?!!Тим більше, такою благородною справою, як учителювання!
 
Феноменальним номером по праву можемо назвати виступ студента 13-ої групи Владислава Леніва. Його соло на гітарі було неймовірним! Авторська пісня зірвала овації залу. Глибинна сутність мелодії закохала в себе жіночу частину аудиторії, а, оскільки філологічний факультет – жіноча обитель, то відпускати юного артиста зі сцени довго не хотіли.
 
Яскравим завершенням творчого вечора стала фінальна пісня "Як у нас на Україні" у виконанні всіх учасників концерту, після якої голова студентської ради факультету Марія Ларченко привітала всіх із першими виступами на сцені університету, побажавши подальших творчих успіхів та співпраці з культурним сектором студентства. Як підсумок – подяки про цей знаменний день у житті першокурсників.
 
Якщо ти юний філолог – ти не можеш бути не талановитим! Аксіомою є те, що філологи – активні, творчі, обдаровані люди! "Вернісаж талантів" – гарний старт, а наступний крок – це твої ідеї, твої плани, твої бажання, студенте! Будьмо справжніми людьми – творімо життя яскраво!
 
Ганна Дудник

 
Просмотров: 1677 | Добавил: Editor | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма Входу

Календар новин
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Web-портал факультету

Статистика

Copyright KSPU © 2024